Coaching met paarden voor volwassenen en kinderen in Heerhugowaard

Bij Ehwaztherapie wordt naast dieptepsychologie ook coaching gegeven met paarden. Als je kiest voor een coachingstraject, vindt dit altijd plaats in het bijzijn van de paarden.

Beleef de interactie met paarden

Wanneer je kampt met klachten als overspannenheid, burn-out of sombere gevoelens, is coaching met paarden bij Ehwaztherapie iets voor jou. Tijdens de coaching loop je tussen de paarden. Alle oefeningen doe je samen met het paard en de interactie met het paard zal iets bij jou teweeg brengen. Door het onvoorwaardelijk oordeelloos reageren van het dier voel jij je vrijer om je emoties te laten gaan en om meer te ontdekken over jezelf. Coaching met paarden is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen.

Therapie met paarden voor kinderen

Na mijn specialisatiejaar in 2019 mag ik mij ook equine-assisted kindercoach noemen. Hierbij geef ik kindercoaching met ondersteuning van paarden. Het mooiste voordeel van coachen met ondersteuning van paarden is het ervaringsgericht leren. Mijn grootste taak daarbij is ervoor zorgen te dat elke sessie veilig is, zowel fysiek als mentaal. Verder faciliteer ik een leermoment op een speelse pedagogische wijze. Spelenderwijs werken we aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en kwetsbaarheid, waardoor de ik-sterkte van het kind kan groeien en ontwikkelen. 


Kinderen zijn in ontwikkeling en er gebeurt heel veel voordat ze hun volwassen leeftijd bereiken. De hoge eisen van de maatschappij, de eisen op school en, ja, ook de eisen in het gezin. Dat is niet erg; dat is inherent aan groeien en ontwikkeling. Maar soms is het moeilijk! Coachen met paarden kan helpen om meer zelfvertrouwen en eigenwaarde te krijgen, te leren eigen keuzes te maken en om te leren grenzen aan te geven. Het kind word weerbaar door oefeningen met en om het paard heen; we oefenen niet op het paard.


De paarden zijn in contact oordeelloos en eerlijk, waardoor het kind op een veilige manier kan oefenen met situaties en die ervaring mee kan nemen in de maatschappij: op school, thuis of met vrienden. Therapie met paarden is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen die gepest worden, kinderen met gevoelens van somberheid, kinderen die verlegen zijn, kinderen die geen aansluiting vinden, kinderen met autisme en kinderen met faalangst. Om te kijken of je kind in aanmerking komt voor kindercoaching met ondersteuning van paarden plannen we een intakegesprek. De minimale leeftijd is 7 jaar.

De prijzen voor coachingsessies met paarden

Heb jij interesse in coaching met paarden bij Ehwaztherapie? Herken jij klachten als burn-out, overspannenheid en somberheid? Loop daar niet te lang mee rond en volg een sessie. Per losse sessie betaal je € 60,- vrijgesteld van btw.