Jungiaanse Diepte Therapie (Dieptepsychologie)

Ontdekking en Transformatie van Innerlijke Processen volgens Jungiaanse Inzichten

Bij Jungiaans Diepte therapie (ofwel dieptepsychologie) gaan we de thema’s meer analyseren. C.G. Jung was de grondlegger van Psychotherapie en onderzocht eigenlijk de onbewuste processen van de mens. We hebben een buitenwereld en een binnenwereld. Daartussen bewegen we ons vanuit bewuste processen maar ook met persoonlijke onbewuste en collectief onbewuste processen. Termen als Ego, Het Zelf en Anima /Animus, Maskers en Schaduw zal dan op een ongedwongen manier, en ook hier weer met dat wat komt, onderzocht worden. Mooie tools daarbij kunnen zijn tekeningen, actieve imaginatie en dromen.
Jung had de voorkeur om cliënt een analysant te noemen. Dit omdat hij daarmee aangeeft dat ze gelijkwaardig zijn en dat er sprake is van samenwerking en wederkerigheid. Samen op zoek gaan en daardoor het in gang zetten van integratieprocessen. Enerzijds het letterlijk naar binnen kijken bij jezelf maar ook onderzoeken van gedachten, gevoelens, emoties, achtergronden, herinneringen en alles wat er mogelijk tot je kan komen. Anderzijds is het integreren van wat je ontdekt met de buitenwereld, met de maatschappij. Transformatie met al zijn aspecten. En de uiteindelijke individualisering. Jezelf worden.
Jungiaans Diepte Therapie is vanaf volwassen leeftijd. Dus minimaal 20 jaar.

Welke mensen komen voor Jungiaans Diepte therapie?

Mensen met burn-out problematiek. Mensen met life events problematiek. Mensen met depressie, angsten, paniek. Mensen met rouwverwerking. Mensen met trauma gerelateerde klachten.

“Iemand met zijn schaduw confronteren is hem zijn eigen licht laten zien.” – Carl Gustav Jung –