Paarden coaching

Overview

Bij equine assisted coaching (coachen met ondersteuning van paarden) werken we aan de hand van thema’s die spelen bij kinderen of volwassenen. Aan de hand van opdrachten ga je ontdekken welke patronen in je leven of dat van je ouders je kunnen belemmeren in je leven. Het paard reageert op jouw energie en zal op zijn eigen manier teruggeven hoe dat beleefd wordt bij het paard en in de kudde. Je maakt als het ware deel uit van de kudde zodra je hun domein betreedt.

Als je problemen ervaart bij jezelf dan is coaching met paarden iets voor jou. Tijdens de coaching loop je tussen de paarden. De interactie met de kudde paarden zal iets bij jou teweegbrengen. Ehwaz is een runeteken dat staat voor paard. De rune symboliseert vertrouwen, loyaliteit, Beweging, voortgang, doorgang, overgang, verandering. En dat is precies wat het paard of de paarden gaan doen met jou. Door het ervaren, door te doen, door te voelen zal je vertrouwen, je zelfkennis, je zelfreflectie toenemen. Wat uiteindelijk een effect gaat hebben op jou en jouw omgeving. Een paard is in het hier en nu, een paard reageert puur, oordeelloos en onvoorwaardelijk, no strings attached. Niets moet, jouw proces. Proces werkt door, in de weken die volgen. Dat zal je gaan merken. Ik werk zowel met kinderen als met volwassenen. Maar bij voorkeur minimale leeftijd 8 jaar.

Kinderen zijn in ontwikkeling en er gebeurt veel voordat ze hun volwassen leeftijd bereiken. De hoge eisen van de maatschappij, de eisen van school en ook de eisen in het gezin. Dat is inherent aan groeien en ontwikkeling. Het is soms echter moeilijk door wat voor omstandigheden dan ook. Coachen met paarden bij Ehwaztherapie gaat spelenderwijs, werken aan zelfvertrouwen, weerbaarheid, kwetsbaarheid waardoor de ik-sterkte zich kan ontwikkelen en groeien. Hierdoor zal er meer zelfvertrouwen en eigenwaarde ontstaan, leren omgaan met keuzes, leren grenzen aan te geven. Het kind wordt weerbaarder door oefeningen te doen om en met het paard. Note: we oefenen niet op het paard.

Wie komen met een hulpvraag bij ehwaztherapie :

Mensen met PTSS of andere trauma gerelateerde klachten.

Mensen met burn-out problematiek.

Mensen met hechtingsproblematiek.

Kinderen die gepest worden.

Kinderen met angsten.

Kinderen met emotieregulatie problemen.

Kinderen die verlegen zijn.

Kinderen met sombere gevoelens en kinderen met eetstoornissen.

“Mens ken U zelve.” – Socrates –